kameyou 发表于 2017-5-24 14:57:58

waitK 发表于 2017-5-23 23:44
一拳超人d配音好似無乜邊個識.....而且睇咗就唔再睇viu版了.....

男主角係簡懷甄,佢自由身,近來配過《境界之輪迴》。

星期日《一拳超人》那集「金屬騎士」出場,係第一代「希索加」梁志達,呢個出名呀。

waitK 发表于 2017-5-25 01:16:24

hoyten 发表于 2017-6-4 21:35:11

030 发表于 2017-4-27 22:28
当然旧的配音员我都中意,
我先讲近期新人而又可惜无系大台做的
周良鸿同罗杏芝

如果阿芝仲喺TVB就好啦~{:6_186:}

030 发表于 2017-6-5 11:09:02

hoyten 发表于 2017-6-4 21:35
如果阿芝仲喺TVB就好啦~

对对对,但人地有好的发展都邓佢开心。

hoyten 发表于 2017-6-5 11:49:30

030 发表于 2017-6-5 11:09
对对对,但人地有好的发展都邓佢开心。

好似去working holiday翻嚟之后又去咗读书{:6_177:}

0103240057 发表于 2017-6-7 21:52:16

世代更迭好正常啊。他们也有让路新人的一天啊

niuniu 发表于 2017-6-16 22:23:59

不过变了我觉得还是蛮专业的

zhttty 发表于 2017-6-20 23:23:41

相比起以前都多咗好多新人去自由身。

karenlau 发表于 2017-8-9 23:31:52

我細個嘅時候。男神係陳延軒,女神係劉惠雲。依家睇《銀魂》……果把少年+王子風範聲嘅飛鳥junior變成阿叔近藤熏,……不過勝在猥瑣几搞笑下。

kameyou 发表于 2017-8-10 03:22:57

karenlau 发表于 2017-8-9 23:31
我細個嘅時候。男神係陳延軒,女神係劉惠雲。依家睇《銀魂》……果把少年+王子風範聲嘅飛鳥junior變成阿叔 ...

劉惠雲繼續做女主角,《銀魂》做萬事屋老闆娘月詠嘛~~ (誤)

唔知你有無睇過一套1999年的粵配VCD《他與她的事情》,陳廷軒與劉惠雲男女主角,少男少女,把聲仲可以好癲,好襯~~
页: 1 2 3 4 5 [6] 7 8
查看完整版本: 配音員把聲相隔十年的變化