kameyou 发表于 2017-8-8 21:45:25

周良鴻開了配音公司? Pure Production Studio?

因為周良鴻高調上《東方》宣傳本土配音《齊木楠雄的災難》,又宣傳 Pure Production Studio 呢間公司。呢間公司係咪佢有份?

呢間係新的配音公司,我見佢暫時只配了《齊災》同韓國卡通《我的狗爸爸》。

佢地官方youtube同Facebook 好有心思咁訪問咗幾個《齊災》主要配音員:齊木良鴻自己,何偉誠齊爸,莊巧兒齊媽,廖欣怡照橋心美,黃蔚斯海藤,顧詠雪夢原等等,從來無錄音室咁肯宣傳自己的配音員,通常都只係配音領班在傳媒面前宣傳自己,方便自己接更多工作。

周良鴻加陣正職可能係健身教練。齋做配音,尤其自由身,好難捱。

又,《齊木楠雄的災難》真係好好笑,配得好出色。角色太瘋狂,個個配音員的聲音變化感情上落都好激好盡,好考配音功力。
廖欣怡係新人,但佢配心美真係正到爆,加陣做埋佢fans,要「噢」。
顧詠雪好勁,上星期五那集「尾行」海藤然後扮偶遇,一句「哎喲,海藤同學原來你都響度」,假到爆,笑死。

齊木好cool,好少聲音變化——但在照橋心美眾人腦補的片段,齊木的聲綫就變到好搞笑,周良鴻就大顯身手。

hihohihi 发表于 2017-8-9 03:00:09

eric好靓仔,把声都好靓仔

hygoodboy 发表于 2017-8-8 22:20:33

唔知呢,顶你一下!

jianglan 发表于 2017-8-8 22:24:07

如果真是自己开公司那就好犀利咯

yjdtx 发表于 2017-8-8 22:29:34

知道这个的真的是骨灰粉了吧

cayenneand 发表于 2017-8-8 23:30:36

系既话唔错啊,支持

绝望微笑 发表于 2017-8-8 23:56:35

不知道呢 不过为什么为什么图片都显示不了T- T

kameyou 发表于 2017-8-9 00:27:42

绝望微笑 发表于 2017-8-8 23:56
不知道呢 不过为什么为什么图片都显示不了T- T

試試看不看到這個新聞吧

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/lifestyle/20170422/bkn-20170422112858460-0422_00982_001.html
「配音員周良鴻 演繹本土味」
《東方日報》2017年04月22日(六)

bilibili站貼了影片。
https://www.bilibili.com/video/av10075516/

canon3000 发表于 2017-8-9 00:54:06

真人又幾正wor;P

dkmi 发表于 2017-8-9 01:03:51

估計可能喺都未定噃!

windyson 发表于 2017-8-9 02:57:08

齐木不错:D
页: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 周良鴻開了配音公司? Pure Production Studio?