lee0001 发表于 2018-3-13 11:12:52

babydi 发表于 2018-3-13 11:20:31

呢套真系不错

dkmi 发表于 2018-3-13 11:38:22

睇落去,真係唔錯嘅配音啊

WWW075 发表于 2018-3-14 08:13:18

同意真的配的很不错的,剧情都几好的。

chokhea 发表于 2018-3-15 15:36:52

未睇,好期待

kfung76 发表于 2018-3-16 20:20:13

沒錯, 配得很好
只可惜TVB動畫時間越來越少
真希望會播多些動畫
另外週六中午播放的舞動青春亦很好看的, 值得推薦

jianglan 发表于 2018-3-16 20:49:38

确实唔错,钟意苏强文配音嘅域陀

zhttty 发表于 2018-3-17 22:07:13

完全武興趣體!

iloveyusa 发表于 2018-3-25 01:28:22

唔錯的話。。。其實都算係咁啦!!
維克托個配音我早預料到會係個把聲所以驚喜唔多大!!不過我覺得雅各夫把聲算係配得最好個把!!
維克托把聲始終偏向過於成熟,若能調皮點會更好
我比較擔心之後克里斯和JJ個配音多d
我個人都係鐘意日文原文好d,香港呢邊將好多說話都譯得太粗魯了!!好似尤里奧就係最好例子!!尤里奧其實唔係咁粗魯的,佢只係說話比較難聽同傲嬌!!但香港就將尤里奧個d說話譯到好難聽。。。好似咩個腦盛屎的,根本人地無咁粗魯的!!聽落唔多好!!用返溫柔點的語句會較好!!
呢套野放係12點上下播就預左應該唔cut野!!因為如果你呢個時間都要剪的話你不如唔好播仲好!!雖然有好多地方尺度又真係大左少少。。。
總括來說還是不錯的!!呢套野係真係近年內經典中的經典,獲獎無數,就連最近個聲優賞都係俾呢套野橫掃!!加上歌同配樂都好好聽,連日本自己溜冰d選手都採用,所以呢套絕對係經典之作!!
最後順帶一提,點解就唔可以用返人地個名"冰上尤里"或YOI不好?!偏偏就是要譯作"冰上溜星"呢。。。美中不足啊!!
页: [1]
查看完整版本: 冰上溜星配音唔錯