勇者罗兰 发表于 2021-6-25 17:56:10

chrisrex 发表于 2021-6-23 09:00
咁边个好,个42系咪港版嚟呢?

如果问以前噶42同34,港台都出过喔。不过你个34,我估系CC扫噶港版
至于楼主噶全彩42,系用港版翻译整噶啰

chrisrex 发表于 2021-6-25 18:18:14

勇者罗兰 发表于 2021-6-25 17:56
如果问以前噶42同34,港台都出过喔。不过你个34,我估系CC扫噶港版
至于楼主噶全彩42,系用港版翻译整噶 ...

嗯,34明显系扫嘅,呢个42貌似真系全彩,而且冇扫描痕迹,但有啲日文"音效"冇翻译

勇者罗兰 发表于 2021-6-25 19:28:02

chrisrex 发表于 2021-6-25 18:18
嗯,34明显系扫嘅,呢个42貌似真系全彩,而且冇扫描痕迹,但有啲日文"音效"冇翻译

因为个底系日版官方电子版,唔系扫图黎噶
网友用港版翻译再加工噶,其他版本翻译记忆中亦有人整过{:7_219:}

chrisrex 发表于 2021-6-25 20:25:40

勇者罗兰 发表于 2021-6-25 19:28
网友用港版翻译再加工噶,其他版本翻译记忆中亦有人整过{:7_21 ...

咁呢个版本都唔错啊

Hinkly 发表于 2021-6-26 01:01:43

哇,太经典了,彩色版一定要收藏!!

nok6670 发表于 2021-6-26 09:21:38

thanks for sharing

etsin 发表于 2021-6-27 12:58:17

great collection! thanks for sharing

yingjie 发表于 2021-6-27 19:58:43

chrisrex 发表于 2021-6-25 20:25
咁呢个版本都唔错啊

还有一个系海南出版社的彩色版,唔钟意就冇收藏。

yingjie 发表于 2021-6-27 19:59:25

Hinkly 发表于 2021-6-26 01:01
哇,太经典了,彩色版一定要收藏!!

我自己就睇紧!比起黑白,真系太正了!!!

yingjie 发表于 2021-6-27 20:00:13

勇者罗兰 发表于 2021-6-25 19:28
网友用港版翻译再加工噶,其他版本翻译记忆中亦有人整过{:7_21 ...

也有海南版,那个版唔啱广东人睇
页: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17
查看完整版本: 彩色版龙珠 42集,共17.62G,喜欢的收藏